Likainen kymmenen

Deset typů lidí, na které nechcete narazit v zoo
(ale vždycky jich tam aspoň půlku potkáte, protože… nevím)

10.: Otrávení rodiče s otrávenými dětmi. Nabízí se otázka, proč tam vlastně lezou, ale zatím mě žádný nevytočil dost na to, abych se zeptal.
9.: Lidi, co si stěžují, že to tam smrdí. Zatímco z nich táhne taková ta květinová sračka, co prý byla děsně populární během minulé sovětské invaze.
8.: Kompulzivní fotografové. Nevadí mi lidi, co s sebou mají foťák a sem tam cvaknou něco zajímavého. Vysloveně mě však serou individua, co po celou návštěvu zahrady nepustí z ruky mobil a bez povšimnutí odchází od výběhů s málo zuřivými, zubatými nebo roztomilými zvířaty, protože nějakou užovku jim přece nikdo lajkovat nebude.
7.: Lidi, co bezostyšně udržují bludy při životě. Dikobraz střílí ostny. Velbloud má v hrbu vodu. Hyena je ošklivá zlá bestie, co šíří nemoci a volí Babiše. A tak. A když to už nevydržíte a při páté zmínce za den to začnete uvádět na pravou míru, ještě se tváří dotčeně a odvolávají se na to, že to slyšeli v televizi, takže to přece musí být pravda.
6.: Turisti. Nikoliv páry německých důchodců, co si všechno v klidu projdou a vlastně o nich ani nevíte, ale hordy opálených jižanů, co se všude nahrnou jako velká a hlučná voda, komanda Japonců s foťáky a všudypřítomná ruská mafie. A to tam chodím v týdnu, kdy je jich relativně málo, o víkendu to musí být fakt peklo.
5.: Lidi, co se tam jdou akorát najíst. Protože koho zajímá mládě kočky palawanské, když si můžou dát párek v rohlíku a zapít to točenou Kofolou, žejo.
4.: Teenageři s mobilama. Jo, první symptom stáří je tady, nicméně výrostkům, co sice stojí dva metry od nádherného, kriticky ohroženého zvířete, ale v uších mají sluchátka s Justinem Bieberem a smaží na mobilu cosi barevného, bych prostě ty mobily nejradši vzal a naházel je do Vltavy.
3.: Tlustý telefonující skla. Fakt máloco mě vytočí tak, jako když začne free&cool&in manažer telefonicky řešit tu děsně! důležitou! zakázku! za sto padesát tisíc milionů amerických! dolarů, řve to na půl pavilonu a ještě odstrčí dítě od pěkného výhledu na to či ono zvíře a zacloní ho dalším dvaceti lidem. O to víc, že se to neděje nijak výjimečně.
2.: Otrávení rodiče s nadšenými dětmi. „Tomášku, pojď už od těch opiček.“ „To nejsou opičky, mami, gibon je hominoid a...“ „Nech ty zatracený opice a pojď!“ Aneb jak snadno a rychle vychovat z dítěte se zájmem o svět kolem sebe dalšího konzumenta Ulice, k zeblití.
1.: Vylízaní kokoti, co klepou na sklo. Člověk by čekal, že Dudley se jakožto příklad všech špatností usídlí v podvědomí nejedné generace, ale očividně ani on nestačil a ještě by to chtělo pár literárních příkladů hloupých, zlých a tlustých lidí, co fotí s bleskem, svítí si na kaloně, krmí zvířata metr od cedule zákaz krmení a řvou na celou zoo „táto, pocéééém, tady je to mimino, co se narodilo minulej tejden a potřebuje klid, pyčo!“

A ostatně soudím, že čestné místo by si zasloužili i lidi, co neaktualizují Jediland.

2 komentáře:

Kendra řekl(a)...

Mezi těmi typy jsou někde i lidé, kterým při návštěvě zoo tak STRAŠNĚ vadí lidé v divných uniformách, že mají potřebu komentovat to hlasitě např. slovy "ty vole, co to zase je, to sem nemůžou přijít normálně?". Ne.

Bragi řekl(a)...

Tak to je ale všude, ne? Já řadil víceméně jenom dementy endemitní :D