Tarkastuskertomus

aneb Viděno očitými svědky v předalekých galaxiích, přilehlých sovětských republikách a za mlhou tak hustou, že by se dala krájet

(v abecedním pořadí)


Aino stále ještě nevyrostla, což jí ovšem nezabránilo v tom, aby se stala vrchní mykoložkou klanu Houbařů v obrovském (alespoň z její perspektivy) království adenském. Taťka by na ni byl pyšný, kdyby o ní věděl.

Balder se na palubě Korolevu zatraceně nudí, což je na Asgarda co říct. Zatímco zmíněný ruský křižník stále zevluje na orbitě Země a zbylé lodě flotily bojují kdesi daleko, tenhle malý šedivý mužíček dosáhl neuvěřitelného úspěchu – přečetl Vojnu a mír na posezení.

Edvin právě zabil svého prvního vlkodlaka, vyburcoval Valhalu k obraně před komandem upírů a na poslední chvíli přivedl pomoc svojí milé valkýře. Nyní vyrazí po ještě teplé stopě zpátky na zem, jako posel, zvěd i zbraň bohů, všechno za jednu cenu.

Jeho podstatně lidštější dvojník v paralelním universu se nastěhoval do opuštěného kostela, pořídil si spoustu norských lesních koček a nestačil koukat, když se mu na zahradě objevila modrá policejní budka, z níž vylezl děsivě ukecaný chlap.

Champbacca to má trochu složitější, neboť jeho je možno sledovat v několika různých historických obdobích. Vezme-li se to postupně, tak nedávno zlikvidoval první větší gang, již se svou padawan odvrátil atentát na senátorku ze Sirronu, se svou druhou a úplně jinou se připravuje na odlet na Geonosis, ve vyhnanství rozšlápl brouka, konečně přestoupil z imperiální vězeňské lodi na přátelštější půdu a také se nešťastnou náhodou připletl k bitvě o Endor.

Kaapo, mutant ve službách Bratrstva NOD, čeká stále na povel k útoku na vězení, aby tak vytvořil diverzi pro komando osvobozující Slavicka. Velice se nudil, tak přetřel základnu zvenčí na růžovo. Doposud si toho nikdo nevšiml.

Mania Tiberia, antická lékařka na Atlantis, zemřela rukou královny Wraithů. Svou pozici si tak neužila déle než dva dny.

Tüwole se po návratu z Village usadil na sachalinské dače, kde teď, symbionta nezbaven, žije spokojeně se svou bývalou sestrou, současnou manželkou. Zdravotní sestrou, aby bylo jasno.

V úplně jiné paralelní realitě, kde nikdy k žádné Village nedošlo, odletěl do galaxie Pegasus a kromě likvidování přerostlých morčat trávil volný čas s jistou zrzavou doktorkou, s níž se o pár měsíců později vypravil po stopách Furlingů do galaxie Andromeda.

Tato expedice našla podle klasického schématu základnu a pár velkých, ošklivých a zlých zmetků, do kterých by se dalo střílet a nyní jsou všichni v situaci, kdy vymýšlí, jak to udělat, aby zmetkové nerozstříleli je. Jak říkám, klasické schéma.

A doposud neznámý lékař z Gemenaru hledá uplatnění na nejbližší lodi Koloniální flotily.

Schizofrenie je vskutku strašlivá věc...

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Jak sis kurna vzpomnel na ty kuchynsky desky? :) Ja uplne zapomnel. Nezklamals. A vysokyyy jaaalooveeec...

Bragi řekl(a)...

Jak ses kurňa mohl trefit k vedlejšímu příspěvku? Nezklamals :)

Anonymní řekl(a)...

A kurva...